Waar kun je terecht

HKU vindt het belangrijk dat je in allerlei omstandigheden die je leven of studie kunnen raken, toch op een comfortabele manier verder kunt studeren. En dat je opties kent.

Tutor

Heb je een steuntje in de rug of gewoon even wat ruimte nodig? Je tutor is het eerste aanspreekpunt bij al jouw praktische vragen over de studie.

Zoek ook contact met je tutor als je te maken hebt met dingen die binnen jouw studie of opleiding even niet goed gaan, of als je met iemand wilt praten over wat jou bezighoudt. Je tutor kan je vaak direct helpen bij praktische vragen, en kan jou ook wegwijs maken waar je verder binnen HKU terecht kunt met jouw specifieke vraag of situatie.

CMR/OC

Denk jij dat het studeren aan HKU nog beter kan, en heb jij daar ideëen over, of wil je graag iets extra’s doen? 

  • De centrale medezeggenschapsraad (CMR) bestaat uit studenten en medewerkers en is er voor HKU-brede kwesties.
  • De opleidingscommissie (OC) bestaat uit studenten en docenten, is er voor zaken die binnen jouw opleiding relevant zijn. Je kunt ook altijd even bij je klassenvertegenwoordiger inchecken.

Vertrouwenspersoon

Heb jij het gevoel dat er niet normaal met je wordt omgegaan, en wil je eens vertrouwelijk je verhaal kwijt, kom dan naar de vertrouwenspersoon. Even sparren, soms is een gesprek waarin naar je geluisterd wordt, al genoeg. 

Je kunt altijd ook met serieuzere zaken over ongewenste omgangsvormen en een prettig en veilig studieklimaat bij de vertrouwenspersoon terecht.

Studentendecaan

Je kunt behalve bij je tutor ook direct terecht bij de één van de studentendecanen. Zij zijn ervoor om met je mee te denken over alle onderwerpen die buiten je studievoortgang liggen.

Denk aan persoonlijke zaken, als het allemaal even als teveel voor je voelt, of je dingen tegenkomt in je studie waar je met een onafhankelijk iemand van buiten je opleiding over wilt praten. 

Bijzondere omstandigheden 
Soms kost studeren net wat meer tijd of energie dan je zou willen. Wat heb je nodig om succesvol te kunnen studeren, waar zit eventueel ruimte en wat zijn je opties? HKU vindt het belangrijk dat je ook met bijzondere omstandigheden zo comfortabel en optimaal mogelijk kunt studeren. De studentendecanen is ervoor om hierin met jou mee te kijken en waar nodig advies of studievoorzieningen in te zetten.

Servicebalie Studentzaken

  • Balie Studentzaken (op de Nieuwekade 1), voor o.a. vragen over in- en uitschrijven, collegegeld, buitenlandverblijf in het kader van je studie, huisvestingstips, studiefinancierings- of financiële vragen enz.
  • Servicebalie op je locatie, voor vragen over tentamens, rooster, en andere locatiezaken.
  • 1 Loket. HKU heeft één loket waar je als student terecht kunt met klacht, en geschil, bezwaar of beroep.
  • Op de Studentportal vind je deze en andere informatie zoals regelingen altijd terug.