CheckMate

Haal meer uit jezelf en uit je dag

Merk je dat motivatie niet altijd even sterk is, of dat beginnen aan je studie soms lastig is? Of denk je misschien meer met je tijd te kunnen doen dan je nu doet, of dat je vastzit in een routine die niet meer goed voor je werkt? Dan is het CheckMate initiatief van StuW misschien iets voor jou. We hebben daarbij gekozen voor een methode die in opmars is, en die zal je op deze pagina vanaf nu herkennen aan de term accountability partnerschap. 

Je bent nooit de enige die wel eens worstelt met zijn motivatie. Deze pagina helpt je op weg een medestudent te vinden die net als jij gebaat kan zijn bij accountability partnerschap. 

Wat is accountability partnerschap?

Je gaat voor jezelf aan de slag met je eigen doelen en planning, en brengt structuur aan in je eigen dag en week. Je deelt je planning/structuur/doelen/ervaringen met elkaar in een opzet die voor jou en je accountability partner effect hebben. Het mag om kleine en grotere doelen gaan, denk aan gewoontes creëeren, aan ritme of structuur bouwen enzovoort. Door de gezamenlijkheid motiveer en help je jezelf én elkaar. 

Je zult misschien denken aan de term buddy of studiemaatje, maar het verschil met accountability partnerschap is dat het gestructureerder aangepakt wordt.

De principes van accountability partnerschap zijn al langer onderzocht en sommige (kleine) bedrijven werken er ook al mee. Het thema had zelfs al aandacht in de krant (zie artikel in NRC).

Wat levert het op?

• Je ontwikkelt goede routines 
• Het is vaak beter vol te houden dan alleen
• Je bouwt aan je motivatie, want jezelf motiveren werkt altijd maar tot op zekere hoogte
• Het wordt makkelijker je doelen te halen 
• Door de ander te helpen, help je jezelf
• Ook in relatief isolement zul je effectiever kunnen werken

Hoe werkt het?

Je gaat dit partnerschap (vaak) tijdelijk aan met een andere student van HKU. Jullie bepalen samen voor hoe lang. Om je de kans te bieden deze andere student ook buiten je eigen opleiding, klas, of groepje te vinden, hebben we deze pagina ontworpen. Zo kun je handig door andere profielen bladeren, of zoeken op studiejaar/opleiding en contact leggen met iemand. Dit initiatief is dus bedoeld om ook buiten je eigen opleiding, jaar of locatie iemand te kunnen vinden. Dat zal het nog makkelijker maken om met een gelijkgestemde in contact te komen.

Naar de profielenpagina