Meditatie op Maandag

Heb jij in deze tijden van onzekerheid, wegvallende structuur en negatieve berichtgeving ook soms behoefte aan afstand nemen en rust vinden in jezelf? Wil je meer ontspannen, minder geregeerd worden door gedachten of gewoon meer plezier ervaren? Wil je je meer verbonden voelen, met jezelf en met anderen?

Doe dan mee met de online meditatiesessies voor HKU’ers

In het voorjaar zijn we gestart met wekelijkse online meditatiesessies, i.s.m. StuW. Uit de reacties bleek dat velen deze pilot als prettig en positief hebben ervaren en we willen dit daarom graag voortzetten. Vanaf 2 november starten we weer. De sessies worden weer begeleid door docent en tutor Suzanne de Heus. Zij is bevoegd mindfulnesstrainer en zelf ervaren mediteerder.

  • De sessies vinden plaats elke maandag van 20:30-21:00 uur (Let op: vijf minuten van tevoren inloggen).
  • Ze zijn bedoeld voor alle studenten, docenten en medewerkers van HKU. 
  • We gebruiken hiervoor Zoom.
  • Je moet je wel eerst aanmelden via de rode knop op deze pagina. Je ontvangt dan meer informatie en de juiste Zoom-link. Ook de mensen die in het voorjaar meededen worden verzocht zich weer opnieuw aan te melden.
  • Je hoeft niet elke week mee te doen, je kunt elk moment beginnen, je kunt aanschuiven wanneer het jou uitkomt. Je hoeft tijdens de sessies niets te zeggen, je hoeft zelfs de camera niet aan te zetten. Het is echt een tijd voor jezelf.
  • De sessies zijn in het Nederlands.

Wat is meditatie?

Meditatie is een verzameling van technieken die je helpen jouw geest ontspannen en helder te krijgen. Door regelmatig te mediteren kun je beter met de uitdagingen van het leven omgaan, meer ontspannen en meer genieten.

Let hier even op!

Om iedereen een gevoel van veiligheid en ‘community’ te kunnen bieden, zijn de meditaties alléén toegankelijk voor HKU-studenten en medewerkers. Stuur je Zoom-link dus a.u.b. niet door naar mensen buiten HKU.